صرفه جویی، لغتی که شاید همه آن را شنیده باشند اما همواره دنبال راهکار برای انجام آن هستند ما در این مطلب چند راهکار مهم ولی ساده را با شما به اشتراک میگذاریم:
۱- استفاده از نور طبیعی
این اولین قدم برای صرفه جویی در مصرف برق است که صبحها بعد از بیدار شدن پرده ها را کنار بزنید و از نور آفتاب نهایت استفاده را ببرید و اجازه دهید خانه با نور خورشید روشن شود تا در طول روز نیاز به روشن کردن لامپی نباشد.
۲- تعویض لامپ ها
لامپهای قدیمی را کنار بگذارید زیرا آنها بیشتر برق مصرفی را به گرما تبدیل میکنند لامپهای فلوئورسنت و LED را جایگزین آنها کنید که هر دو کم مصرف تر هستند و قدم بزرگی برای صرفه جویی است.
- لامپهای LED شاید به نسبت بقیه لامپها گران تر باشد ولی دوام و عمر بیشتری دارند و بدون جیوه هم هستند.
۳- استفاده از نورهای خارج از خانه را تا حد ممکن کاهش دهید
آیا میدانید لامپی که در حیاط یا جلوی در خانه تا صبح روشن است چه قدر در مصرف برق شما تاثیر دارد،به فکر تصمیم بهتری برای روشن نگه داشتن این لامپها باشید.
- استفاده از لامپهای چشمی که سنسور حرکتی دارند گزینه ی به مراتب بهتری است به جای لامپی که بی وقفه تا صبح روشن باشد.
- برای داخل حیاط استفاده از لامپهای خورشیدی که در طول روز با نور خورشید شارژ میشوند و شب روشن می مانند گزینه ی مناسبی است.
۴- استفاده از لوازم برقی تان را اولویت بندی کنید
لوازم برقی حرف اول را در کاهش یا افزایش مصرف انرژی میزند و شما میتوانید با اولویت بندی در استفاده تا حد زیادی به صرفه جویی و کم کردن هزینه تان کمک کنید.
۴-۱ ماشین ظرفشویی و لباسشویی
- دقت کنید که در هر بار استفاده از ماشین لباسشویی و ظرفشویی ترجیحا پر باشند و حتی الامکان ظرفشویی را برای مواقع ضروری استفاده کنید.
۴-۲ فر و گاز برقی
- گرم کردن یک فر برقی نیازمند مقدار زیادی انرژی است،تا حد ممکن پخت و پز با فر برقی را برای یک روز در هفته مشخص کنید که فر داغ شده است.
- بهتر است که از کولرهای گازی برای مناطق گرم و مرطوب و از کولرهای آبی برای مناطق معتدل استفاده شود.
۴-۳ کولر گازی و کولر آبی
- نصب کندانسور گازی و کولر آبی در سایه هم میتواند به طور چشمگیری مصرف انرژی را کاهش دهد.
- یکی از مزیت های کولرهای گازی داشتن ترموستات تنظیم دما است و بهترین ما برای منازل مسکونی بین ۲۰ تا ۲۲ درجه است.
۴-۴ یخچال و فریزر خانگی
- سعی کنید به صورت ماهانه نوار لاستیکی دور درب یخچال و فریزر را بررسی کنید و در صورت مشاهده کوچکترین بریدگی و نشتی نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.
- از لوله های پشت یخچال و فریزر که مخصوص هدایت گرما به بیرون هستند غافل نشوید و به طور مرتب در سال حتما گردگیری شوند و نکته دیگر اینکه مطمئن باشید یخچال حداقل ۲۰ سانت با دیوار فاصله داشته باشند.
۵- تعویض وسایل برقی جدید با قدیمی ها
- تکنیک صرفه جویی در وسایل برقی در سالهای اخیر تعریف شده است و به این معنی است که وسایل قدیمی به مراتب پرمصرف تر از وسایل جدید هستد و اگر شما وسایل برقی مثل سشوار،اتو و حتی یخچال دارید که قدیمی هستند نسبت به عوض کردن آن اقدام کنید چرا که هزینه استفاده آنها به مراتب گرانتر از خرید وسیله ای جدید است.
۶- ساعت های خارج از پیک کاری و کم بار
- معمولا تایم بین نیمه شب تا صبح به ساعات کم باری معروف است و شما میتوانید از وسایلی که دارای زمانبندی هستند مثل ماشین لباسشویی در این تایم استفاده کنید در مقدار مصرف برق تاثیر به سزایی دارد.شرح ساعات پر باری به شکل زیر است:
- در ۶ ماه اول سال بین ساعات ۱۹ الی ۲۳
- در ۶ ماه دوم سال بین ساعات ۱۷ الی ۲۱
۷- رنگ دیوارها
- سعی کنید رنگ دیوارها روشن باشند و به طور مرتب حباب لامپها را گردگیری و تمیز کنید.
۸- تعمیر در و پنجره های محل و درز گیری مناسب آنها
۹- کامپیوتر و لپ تاپ
- در زمان استفاده از کامپیتر و لپ تاپ آنها را به گونه ای تنظیم کنید که مانیتور آنها بعد از ۲ الی ۳ دقیقه بلا استفاده بودن خاموش شود و تایم sleep را هم بین ۱۵ الی ۲۰ دقیقه تنظیم کنید.
۱۰-خاموش کردن لامپهای اضافه
- همیشه خود را موظف کنید که لامپ اضافه ای روشن نباشد یعنی در واقع دست خود را به خاموش کردن چراغهای اضافه عادت دهید.
دسته بندی شده در: خانه داری, ترفند, لوازم خانگی, مجله, دانستنی ها