ارسال آگهی

مقایسه کولر اسپلیت با داکت اسپلیت کانالی

کولر اسپلیت یا داکت اسپلیت کانالی سوالی است که اکثرا در موقع خرید با آن مواجه هستیم برای اینکه تفاوت این دو را بهتر بدانیم مزایا و معایب هر کدام را بررسی می کنیم.

کولر اسپلیت یا داکت اسپلیت کانالی بخریم
داکت اسپلیت از دو بخش داخلی و خارجی تشکیل شده است که بخش داخلی آن را اواپراتور یا هواساز می نامند و به بخش خارجی آن اصطلاحا کندانسور گفته می شود که شامل کمپرسور، فن کندانسور و کویل کندانسور می باشد. برای اینکه بدانیم کولر اسپلیت یا داکت اسپلیت کانالی مورد نیاز ماست در ادامه به مقایسه ی این دو پرداخته ایم.

نحوه کارکرد بخش داخلی و خارجی داکت اسپلیت

بخش داخلی و بخش خارجی بوسیله میله های مسی عایق شده بهم ارتباط داده شده اند که با کانال کشی داخلی توزیع هوا در محیط را انجام می دهند. نحوه کارکرد آن بدین صورت است که قسمت خارجی یا همان کندانسور گاز خنک شده را به بخش داخلی یا همان اواپراتور منتقل می سازد در بخش داخلی گرمایی که در محیط وجود دارد توسط گاز گرفته شده و به هوای سرد تبدیل می شود، این هوای سرد توسط فن به محیط انتقال می یابد. اما کولر گازی اسپلیت با اینکه دارای همین سیستم بوده ولی بدون کانال، هوا را بطور مستقیم از بخش داخلی به محیط انتقال می دهد.

مزایای داکت اسپلیت نسبت به کولر اسپلیت

  • سیستم داکت اسپلیت گرما و سرما را بصورت یکنواخت از کانالها منتقل می کند. قابلیت لوله کشی بین بخش داخلی و خارجی در سیستم های داکت اسپلیت تا اختلاف 15 متر امکان پذیر می باشد به این دلیل که در این دستگاه ها از جداکننده روغن استفاده می کنند. این در حالیست که در بیشتر سیستم های موجود در بازار این مشکل وجود دارد و تنها برای رفع آن از تله روغن استفاده می کنند که نه تنها کم بازده بوده که در دراز مدت نیز کارایی خود را از دست می دهند و در نهایت سبب بروز مشکل در کمپرسور ویا سوختن آن می شود.
  • سیستم های داکت اسپلیت دارای فیلتراسیون هوا می باشند که در مورد کولر اسپلیت همگی مجهز به فیلتر هوا نیستند.
  • در این سیستم ها لوله کشی داخلی کاهش یافته است.
  • حذف رطوبت هوا از دیگر مزیت های سیستم های داکت اسپلیت می باشد.
  • در نوع گرید A آن که به سیستم های داکت اسپلیت کم مصرف معروفند کاهش مصرف برق و در نتیجه صرفه جویی در هزینه های برق را داریم.
  • در سیستم های داکت اسپلیت کندانسور و عدم نیاز به چند کندانسور، فضای کمتری را اشغال می کند.
  • دسترسی راحت به فیلتر هوای قابل شستشو، دسترسی آسان به موتور بدون نیاز به کامل جداکردن قطعات به منظور تعمیرات از دیگر مزیت های این سیستم می باشد.

مزایای کولر اسپلیت نسبت به داکت اسپلیت

از مزایای کولر اسپلیت می توان به ظرفیت بالا جهت سرد و گرم کردن منزل، کم کردن میزان آلودگی هوا به دلیل داشتن فیلتر ضد آلرژی اشاره کرد همچنین می توان از کولر اسپلیت در هر واحد از ساختمان بطور جداگانه نصب و استفاده کرد.

کولر اسپلیت یا داکت اسپلیت کانالی به صرفه تر است

هنوز به نتیجه ی قطعی نرسیدیم که کولر اسپلیت یا داکت اسپلیت کانالی مناسب تر است پس لازم است معایب هر کدام را نیز بدانیم.

معایب داکت اسپلیت نسبت به کولر اسپلیت

  • این سیستم هیچ گونه کنترلی بر دمای نقطه ای محیط ندارد مثلا بطور همزمان اتاق خواب و پذیرایی با یک دما تغییر می یابند.
  • نسبت به ظرفیت مشابه کولر اسپلیت، خنک سازی مطلوبی ندارد. برای واحد های کوچک صرفه اقتصادی ندارد.

لازم به ذکر است استفاده از هر دو سیستم با توجه به برق مصرفی که دارند برای گرمایش ساختمان ها مقرون به صرفه نیست و ترجیحا برای این منظور از همان روش رادیاتوری و یا روشهای دیگر که کم هزینه تر بوده و محدودیت کمتر و کیفیت بهتری را در پی خواهد داشت، توصیه می شود.

air-conditioning1.jpg

دسته بندی شده در: لوازم خانگی, مجله, راهنمای خرید

ارسال نظر