ایزوگام در واقع به عنوان عایق حرارتی و رطوبتی هم چنین پوششی مقاوم از قیر و الیاف مصنوعی است. ایزوگام با گرما چسبانیده میشود و از نفوذ آب جلوگیری میکند. موارد کاربرد ایزوگام پدیده هایی صنعتی هستند که جدیدا به دانش و تجربه متکی شده، در نتیجه با پیشرفت فناوری میتوان به افزایش کاربرد های آن امیدوار بود. همچنین تجربه ثابت کرده است طی گذر زمان، با پیشرفت علم و فناوری، مقاومت ایزوگام های تولید شده نیز افزایش می یابد.
با توجه به آنچه گفته شد میدانیم امروزه استفاده از ایزوگام بسیار رواج یافته و کاربردهای مختلفی دارد در ادامه به بررسی برخی از این کاربردها در اماکن و محل های مختلف می پردازیم شما می توانید با مطالعه اطلاعات آگاهی خود را نسبت به کاربرد های ایزوگام بالا برده و همچنین دقت داشته باشید مهم تر از دانستن کاربرد های ایزوگام نصب و راه اندازی صحیح آن توسط افراد فنی کار و نصاب متخصص ایزوگام کار میباشد.
ما در این مطلب از سایت فنی کارا، قصد داریم نکاتی را از جمله موارد زیر به اطلاع شما برسانیم:
1- موارد کلی کاربرد ایزوگام
2- انواع ایزوگام و کاربرد آن
3- تفاوت در کاربرد پوشش سازنده ایزوگام
4- کاربرد ایزوگام فویلدار
5- هشدار درباره استفاده از ایزوگام فویل دار
6- تفاوت کاربرد ایزوگام پلیمری و دمیده
7- کاربرد ایزوگام در استخر
8- کاربرد ایزوگام در ایرانیت و شیروانی
9- کاربرد ایزوگام در سرویس های بهداشتی
1- کاربردهای کلی ایزوگام
محصول ایزوگام ویژگیهایی که دارد؛ از نظیر سبکی و مقاومت بالا و نیز به عنوان برترین عایق حرارتی میان مشتریان مورد استفاده قرار میگیرد.
به طور کلی از موارد و اماکنی که استفاده از ایزوگام در آن ها رواج دارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پشت بامها
- ایرانیت
- پی ساختمان
- استخرها
- مخازن آب
- تونلها
- کانالهای آبیاری
- سرویسهای بهداشتی
- سردخانهها
- سدها
- پلهای هوایی
- باند فرودگاه
- پارکینگهای طبقاتی
- مرغداریها
- لولههای آب گاز، نفت
- دامداریها و دیوار
- و جدیدا نمای ساختمان …
2- انواع ایزوگام و کاربرد آن ها
ایزوگام عادی (عرض یک متر و رول های ده متری):
این نوع از ایزوگام برای مردم شناخته شده تر از سایر انواع آن است که با لایه های مختلف و روکش های متنوع پوشانده شده است.
ایزوگام برش خورده(ایزوشینگل):
ایزوگام ایزوشینگل با برش های خاص و قطعه قطعه ای، به منظور عایق نمودن سقف و پشت بام مورد استفاده قرار می گیرد که زیبایی و ظاهر مناسب و جذابی نیز دارد.
3- تفاوت روکش های سازنده در کاربرد ایزوگام
- روکش آلومینیومی:
این نوع ایزوگام در مکانهایی که در تابش مستقیم آفتاب قرار دارند کاربرد زیادی داشته و در برابر نور خورشید مقاوم است. - ایزوگام بدون روکش:
موارد مصرف آن بیشتر شامل سرویس های بهداشتی، پی ساختمان و نظیر آن است که در معرض نور آفتاب قرار ندارد چرا که مقاومت آن نسبت به نوع قبلی کمتر است. - ایزوگام با روکش سنگریزه:
از این نوع ایزوگام اماکنی و محل هایی استفاده میشود که تردد و حمل و نقل در آن بیشتر صورت میگیرد، چراکه روکش آن جلوه بصری زیبا ای به محیط می بخشد.
4- کاربرد های ایزوگام فویل دار
هر نوع ایزوگام استانداردهای لازم برای به کار برده شدن در محیط خاص خود را دارند. چنانچه ایزوگامی مخصوص مناطق گرمسیر باشد استفاده از آن در اقلیم سرد نادرست است و شما را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد.
یکی از پرکاربردترین انواع ایزوگام، ایزوگام فویل دار است که در بازار به وفور یافت می شود. ایزوگام فویل دار به علت دارا بودن لایه از آلومینیوم کیفیت بالایی را به خود اختصاص داده است. اما این قضیه تنها معیار برای تشخیص و کامل ایزوگام مرغوب از جنس نامرغوب نیست!
کاربردها
معمولا به علت زیبایی و طرحی که روی ایزوگام های روکش دار و یا همان فویل دار دارد، جایگاه بهتری میان مشتریان داشته و به بیشتر به علت زیبایی مورد انتخاب قرار می گیرد. از این نوع ایزوگام به عنوان ایزوگام طرحدار نیز یاد میکندد. همچنین در برابر نور خورشید مقاوم است. (لایه آلومینیومی با انعکاس نور خورشید مانع از شل شدن قیر های اجرا نمی شود.)
5- هشدار درباره استفاده از ایزوگام فویل دار
ایزوگام فویل دار نصب شده بر روی پشت بام ها، به علت خاصیت رسانایی که دارد شمارا با خطرات احتمالی هنگام بارش و رعد و برق مواجه میکند.
6- تفاوت در کاربرد ایزوگام دمیده و پلیمری!
از مزایای ایزوگام پلیمری میتوان به:
- عمر طولانی
- مقاومت بالا در برابر سرما و گرما
- رعایت استانداردهای جهانی در ساختمان
- ضخامت کم
اشاره کرد که در مقایسه با ایزوگام دمیده و مواد سازنده آن از جمله : - قیر دمیده
- فویل آلومینیوم با ضخامت 4 الی 16 میکرون
- پلی استر، تیشویا اسپانباند
- پلاستیک مخصوص پشت لایه ایزوگام
- پودر تالک
میباشد، با توجه به ویژگیهای متمایز شان کاربردهای مختلفی دارند.
7- ایزوگام در استخر :
روش عایق بندی استخر که عموماً با ایزوگام منسوخ شده صورت گرفته میتوان آن را با عایق های پلیمر دو جزئی جایگزین کرده و سیستم کلی استخر را از هرگونه اختلال مصون داشت. اکثر افرادی که ادعا میکنند استخر را در ابتدا آب بندی کرده و با ایزوگام پوشش داده اند پس از مدتی با مشکل نشتی مواجه می شود. با مقایسه هزینه های ایزوگام و جداسازی ایزوگام همچنین عایق بندی استخر با مواد مناسب میتوان به این نتیجه رسید که آب بندی مکانهایی مانند استخر از نظر اقتصادی به صرفه نیست بعلاوه این نوع پوشش سطحی از جلوه زیبایی استخر می کاهد.
ایزوگام بر روی استخر مانع از نزدیکی و خروج آب از کف و دیوار ها می شود هزینه اجرای ایزوگام در استخر ها بسته به مارک و محل آن متفاوت است. عایق بندی استخر با استفاده از پوشش ایزوگامی مزایا و معایب خود را دارد که از جمله آنها می توان به هزینه پایین، عمر کم، همچنین در دسترس بودن ابزار و وسایل مورد نیاز در اکثر نقاط کشور اشاره کرد.
8- موارد استفاده از ایزوگام در ایرانیت و شیروانی:
جهت عایق کاری ایران پس از نصب آن توسط نصابان ماهر به همسر کردن فرورفتگی ها و برآمدگی ها می پرداخته می شود. این کار را با استفاده از ملات ماسه سیمان انجام داده و پس از آن با خشک شدن مصالح ۱ لایغیر برای سهولت کسب در اجرا کامل روی سطح کار می شود و در نهایت نصب ایزوگام توسط افراد نصاب و ایزوگام کاری صورت میگیرد.
عایق کاری پی ساختمان با بکارگیری ایزوگام
یکی از روشهای جلوگیری از نم زدگی و خروج رطوبت و آب از دیوارها کف و سقف ساختمان نصب ایزوگام می باشد عایق رطوبتی در ایران به دو دسته کلی شامل
ایزوگام پی و
ایزوگام بام
تقسیم میشود که برای اجرای ایزوگام در پی ساختمان سطح رویی را قیر اندود کرده سپس روی آن لایه ای از ایزوگام نصب میکند
9- کاربرد ایزوگام در سرویس های بهداشتی:
بدان جهت که سرویس های بهداشتی امروز مقابل چشم افراد است سعی می شود از مواد بی رنگ نانو و غلیظ یا حتی رقیق که برای درزگیری و پوشاندن بندکشی ها هسته ای استفاده می شود به عنوان ایزوگام کاری در سرویس های بهداشتی استفاده کرد سرویس بهداشتی کاملا عایق شده و نیازی به تخریب و کنده کاری نیست.
دسته بندی شده در: ایزوگام و قیرگونی و آسفالت, مجله