هر چند امروزه در بیشتر آپارتمان ها از سیستم های تهویه مطبوع مرکزی یا پکیج ها برای گرم کردن آب مصرفی استفاده می شود اما همچنان در بعضی از ساختمانها و منازل قدیمی از آبگرمکن های دیواری برای تامین آب گرم مصرفی خانه استفاده می کنند که در هنگام استفاده از آبگرمکن دیواری لازم است تا نکات ایمنی رعایت شود در این مطلب قصد داریم به توضیح این نکات ایمنی بپردازیم.
آبگرمکن های دیواری با استفاده از گاز شهری و در بعضی از مدلها با استفاده از کپسول و گاز مایع و یا برق کار می کنند. نحوه عملکرد این آبگرمکن ها به این گونه است که زمانی که گاز شهری وارد سیستم میشود توسط جریان هوا میکس شده و در نتیجه جرقه ای که الکترود جرقه زن میزند، سبب مشتعل شدن آن می گردد. لوله های مبدل گرمایی یا همان لوله های مدار گرمایشی به وسیله حرارت حاصل از مشعل گرم می شوند و می توانند آب سرد ورودی یا همان سیال را گرمایش کنند.
نصب دودکش آبگرمکن دیواری
بدین ترتیب آب گرم بهداشتی مورد نیاز آپارتمان تامین می شود. برای این آبگرمکن ها دودکشی به منظور خارج کردن محصولات احتراق در نظر گرفته شده است که نصب این دودکش لازم و ضروری می باشد. این آبگرمکن ها به دلیل اینکه جای اندکی را برای نصب نیاز دارند و همچنین قابلیت تامین آب گرم همیشگی را دارند در بسیاری از آپارتمانها استفاده از این نوع آبگرمکن ها رونق بیشتری داشته است.
بسیاری از افراد متخصص در زمینه تعمیر آبگرمکن دیواری توصیه می کنند که در زمان نصب این آبگرمکن ها نکات و اصول ایمنی و استاندارد رعایت شود تا در حین استفاده از آن دچار حادثه نشوید و یا نیاز کمتری به خدمات تعمیر آبگرمکن دیواری پیدا کنید.
نکات ایمنی در هنگام استفاده از آبگرمکن دیواری
اولین نکته حائز اهمیت در استفاده از آبگرمکن دیواری متراژ محل نصب آن می باشد در صورتی که متراژ محل مورد نظر از ۵۰ مترمربع کمتر باشد بهتر است از آبگرمکن های زمینی استفاده کنید چرا که این نوع از آبگرمکن ها مصرف اکسیژن کمتری نسبت به آبگرمکن های دیواری دارند و برای فضاهای کوچک تر مناسب تر می باشند.
- این آبگرمکن ها عموما در آشپزخانه نصب می شوند که حتما باید تهویه مناسبی داشته باشند و نصب فن و سیستم تهویه اجباری می باشد.
- آبگرمکن های دیواری به هیچ وجه نباید در حمام نصب گردد.
- نصب آبگرمکن و هر وسیله گازسوزی در محیط های بسته اکیدا ممنوع می باشد.
- نصب آبگرمکن در زیرزمین، انباری و مکان های متروکه ممنوع می باشد.
- برای نصب آبگرمکن دیواری حتما باید از مهارت و تخصص افراد حرفه ای در نصب و تعمیر آبگرمکن استفاده کنید.
- نصب آبگرمکن در مجاورت مواد قابل اشتعال و مکان هایی که احتمال آتش سوزی دارد ممنوع است.
- هر آبگرمکن باید برای استفاده یک واحد و یا یک طبقه باشد و نصب آن برای دو واحد و یا دو طبقه ممنوع است، در غیر این صورت همه به صورت یکسان از آب گرم کافی برخوردار نخواهند بود.
- طبق استاندارد باید آبگرمکن را در نزدیک ترین فاصله تا دودکش نصب کنید. طول ایده آل و استاندارد قسمت عمودی تا کلاهک ایده آل باید فاصله ای معادل 250 میلی متر باشد.
- ارتفاع دستگاه نباید زیاد در نظر گرفته شود و به گونه ای نصب شود تا دیدن شعله آن امکان پذیر باشد.
- حداقل فاصله آبگرمکن تا دیوار به اندازه یک متر باشد.
- بنا به نوع و مدل آبگرمکن باید از دودکشی با قطر مناسب استفاده کنید.
- دودکش از پشت بام باید فاصله ای در حدود 90 سانتی متر داشته باشد.
- اگر لوله کشی به صورت توکار و به صورت عایق کاری صورت گرفته باشد، می توان سیال گرم را تا 10 متر انتقال داد.
- طبق استاندارد فاصله افقی لوله های آب سرد و گرم باید 12 سانتی متر و بدون اتصالات اضافی باشد.
- اگر آبگرمکن ا در فضای بیرونی نصب می کنید باید در مکانی باشد که سرپوشیده باشد و از یخ زدگی و وزش باد محافظت گردد.
دسته بندی شده در: تعمیر آبگرمکن, مجله