در رنگ کاری و رنگ آمیزی ساختمان بنا به نوع محلی که قصد رنگ آمیزی آن را دارید می توانید رنگ مورد نظر خود را انتخاب نمایید و اقدام به رنگ آمیزی ساختمان کنید. در این مطلب قصد داریم به مقایسه رنگ های پلاستیکی، روغنی و آکریلیک بپردازیم.
برای اینکه بتوانید بهترین رنگ را از بین رنگ هایی که در بازار وجود دارد، انتخاب کنید باید با مزایا و معایب هر کدام آشنا شوید که در این مطلب به توضیح این پارامترها پرداخته ایم:
رنگ هایی که در نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان به کار برده می شوند عبارتند از:
- رنگ های پلاستیکی
- رنگ های روغنی
- رنگ های بدون بو
- رنگ آکریلیک
- مولتی کالر
- جوتن
- کنیتکس
- پتینه
- کیلر
- سیلر
- و…
مزایا و معایب رنگ پلاستیک
از بین رنگ های موجود در بازار رنگ پلاستیک از ارزان ترین و اقتصادی ترین رنگ های مورد استفاده در نقاشی ساختمان می باشد که مهم ترین مزیت آن نیز همین قیمت پایین آن می باشد که باعث شده است کاربرد بیشتری نسبت به بقیه داشته باشد.
حلال رنگ های پلاستیکی آب می باشد به همین دلیل بوی زننده ای ندارد. در مواقعی که عجله دارید و باید حتما از رنگی استفاده کنید که سریع خشک شود، می توانید از رنگ های پلاستیکی استفاده کتید چرا که سرعت خشک شدن آنها بالا می باشد.
از معایب رنگ های پلاستیکی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- عدم قابلیت شستشو آنها اشاره کرد.
- لکه از روی رنگ های پلاستیکی به راحتی پاک نمی شوند.
- در مقایسه با بقیه رنگ ها زودتر زرد می شود.
- کاربرد های رنگ پلاستیکی در محل های مختلف
- در محل هایی که تردد بسیار کمی دارند، می توان از رنگ های پلاستیکی استفاده کرد.
- برای رنگ آمیزی سقف ها م توان از رنگ های پلاستیکی استفاده کرد.
- هرگز در راه روها و راه پله ها از رنگ های پلاستیکی استفاده نکنید.
- برای رنگ آمیزی سطوح فلزی و چوبی از رنگ های پلاستیکی استفاده نکنید.
مزایا و معایب رنگ های روغنی
مهم ترین مزیت رنگ های روغنی قابل شستشو بودن آنها می باشد که این مزیت باعث شده است در بیشتر مکان ها که احتمال لک شدن دیوارها وجود دارد، از رنگ های روغنی استفاده می شود. در صورت ایجاد لک بر روی سطح کار می توان به راحتی آن را پاک کرد.
در زمان استفاده از رنگ های روغنی و در صورتیکه زیرسازی به صورت کاملا مناسب و درست انجام شده باشد، شاهد سطحی کاملا صاف و یکدست خواهید بود. رنگ های روغنی باعث بزرگتر به نظر رسیدن فضا می شود. یکی دیگر از مزایای رنگ های روغنی دیر زرد شدن آنها می باشد.
معایب رنگ های روغنی
متاسفانه در بعضی از رنگ های روغنی سرب وجود دارد که وجود این ماده خطرناک در رنگ، سلامتی انسان را به خطر می اندازد. حلال رنگ های روغنی تینر و نفت می باشد که به همین دلیل بوی بد و زننده ای دارند و به همین دلیل افرادی که آسم دارند و یا بیماری تنفسی دارند هرگز نمی توانند از رنگ های روغنی برای رنگ آمیزی ساختمان خود استفاده کنند.
به دلیل همین بوی بدی که رنگ های روغنی دارند تا یک هفته و گاها تا یک ماه نمی توان در محلی که از رنگ روغنی استفاده شده است، ساکن شد. برای استفاده از رنگ های روغنی حتما باید زیرسازی مناسبی انجام شده باشد تا بعد از رنگ کاری با رنگ روغنی بتوان سطح صاف و یکدستی را داشت.
از مزایای بزرگ رنگ های روغنی می توان همین قضیه اشاره کرد چرا که اگر زیرسازی به شکل درستی صورت نگرفته باشد، هر گونه برآمدگی و برجستگی هایی که بر روی سطح کار وجود دارد را نشان خواهد داد چرا که رنگ های روغنی هیچ گونه بافتی ندارند.
کاربرد رنگ های روغنی
در صورتیکه با بوی بد رنگ مشکل ندارید، از عدم وجود سرب در رنگ روغنی که خریداری کرده اید، مطمئن هستید و برای ساکن شدن در محل نقاشی شده مشکلی ندارید می توانید از رنگ های روغنی استفاده کنید. از رنگ های روغنی می توانید در جاهاییکه امکان وجود رطوبت می باشد مثل سقف دستشویی و سقف حمام می توانید از رنگ های روغنی استفاده کنید.
از رنگ های روغنی می توانید بر روی سطوح فلزی و چوبی و همچنین محل هایی که قبلا رنگ شده است، می توانید از رنگ های روغنی استفاده کنید. در فضاهای خارجی مثل نرده ها، حصار، درها و جانپناه و… مناسب ترین و بهترین انتخاب استفاده از رنگ های روغنی می باشد.
مزایا و معایب رنگ آکریلیک
مهم ترین مزین رنگ های آکریلیک بدون بو بودن آنها می باشد که به همین دلیل این رنگ ها در بازار به رنگ های بدون بو معروف هستند. این نوع رنگها تقریبا تمام خواص خوب رنگ های روغنی را دارند با این تفاوت که بر خلاف رنگ های روغنی بوی بد و زننده ای ندارند، از ترکیبات سرب دار در آنها استفاده نشده است.
رنگ های آکریلیک دوستدار محیط زیست محسوب می شوند و قابل شستشو می باشند. این نوع رنگ ها قابل شستشو هستند و لکه ها به سادگی از روی آنها پاک می شوند البته نه به اندازه رنگ های روغنی. این نوع رنگ ها به زیرسازی و بتونه کاری سطح کار کمتر نیاز دارد.
رنگ های آکرولیک دارای بافت هستند به همین دلیل در صورتیکه خلل و فرجی در سطح کار وجود داشته باشد، اگر زیرسازی به درستی صورت نگرفته باشد، در صورت استفاده از این نوع رنگ ها اشکلات زیرسازی دیده نمی شود.
دسته بندی شده در: نقاشی ساختمان, مجله