حتما تا کنون بارها تبلیغات شرکت های مربوط به تخلیه چاه و لوله بازکنی را مشاهده کرده اید که فعالیت هایی با عنوان تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه را ارائه می دهند. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با دستگاه نشت یاب و کاربرد های آن آشنا شوید:
- دستگاه نشت یاب چیست؟
- ابزار تشخیص ترکیدگی لوله چگونه کار می کند؟
- انواع دستگاه نشت یاب
- مزیت های استفاده از دستگاه نشت یاب
- تشخیص نشت آب با دستگاه چقدر هزینه دارد؟
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری، تغییرات بسیاری در روش انجام اغلب کارها به وجود آمده است. مشاغل مرتبط با لوله بازکنی و تخلیه چاه نیز از این مسئله مستثنی نبوده و امروزه با استفاده از وسایل و ابزار های پیشرفته، فعالیت خود را با سرعت و دقت هر چه بیشتر انجام می دهند. یکی از این ابزار های نسبتا جدید مورد استفاده در زمینه تشخیص نم و رطوبت، دستگاه تشخیص ترکیدگی لوله و یا دستگاه نشت یاب است که در ادامه با آن بیشتر آشنا خواهید شد.
دستگاه نشت یاب چیست؟
همانطور که از نام این وسیله مشخص است، دستگاه نشت یاب برای پیدا کردن محل ترکیدگی لوله ها و نشتی آب استفاده می شود. با به کار گیری این وسیله می توان به سرعت محلی که دچار مشکل شده است را تشخیص داد و از بروز خسارات جدی تر به سایر قسمت ها جلوگیری کرد. دستگاه های نشت یاب می توانند به سرعت و بدون ایجاد خرابی، محل هایی که آب دچار نشتی شده است را پیدا کنند. میزان خطا در پیدا کردن محل ترکیدگی با استفاده از این وسیله بسیار پایین است و کاربری نیز بسیار راحت می باشد.
ابزار تشخیص ترکیدگی لوله چگونه کار می کند؟
ابزار های نشت یاب به طور کلی مکانیزم یکسانی برای یافتن محل ترکیدگی و نشت دارند. اغلب این وسیله ها مجهز به فرستنده و گیرنده امواجی هستند که داخل محفظه ای قرار گرفته است. این محفظه با قرار گرفتن بر روی محل مورد نظر (مانند دیوار و لوله ها) امواجی از سمت خود می فرستد و دوباره آن ها را دریافت می کند، سپس این امواج دریافت شده را توسط یک سیستم کامپیوتری تحلیل می کند. نوع امواج و شیوه تحلیل در انواع دستگاه ها متفاوت است اما به طور کلی می توان گفت سیستم تشخیص ترکیدگی لوله بر مبنای امواج کار می کند.
با استفاده از این وسیله کارآمد، می توان محل نشت لوله آب در انواع لوله های فلزی، غیر فلزی، آزبست، پی وی سی، جی آر پی و … را با دقت بالایی پیدا کرد. لازم به ذکر است جنس لوله ها، میزان نشت، عمق و فشار آب همگی در هنگام استفاده از این ابزار اهمیت دارند.
انواع دستگاه نشت یاب
ابزار های تشخیص ترکیدگی لوله انواع مختلفی دارند که به دلیل داشتن ویژگی های متفاوت، هر یک در موارد به خصوصی استفاده می شوند. در ادامه به توضیح و بررسی انواع مختلف این ابزار ها می پردازیم:
1- دستگاه نشت یاب آکوستیک آنالوگ (analoge acoustic)
این وسیله را می توان به عنوان پر طرفدار ترین نشت یاب معرفی کرد. از دستگاه نشت یاب آکوستیک آنالوگ، فقط می توان برای نشت یابی نقطه ای در محیط های بی سر و صدا استفاده کرد. این ابزار دارای عقربه های بسیار حساس نسبت به فرکانس است و کار با آن بسیار ساده می باشد.
2- دستگاه نشت یاب آکوستیک دیجیتال (digital acoustic)
این مدل دستگاه به عنوان دقیق ترین نشت یاب آکوستیکی شناخته می شود. نشت یاب آکوستیک دیجیتال قادر است فرکانس ها را بدون پارازیت دریافت کرده و محل نشتی آب را تشخیص دهد. به دلیل این ویژگی می توان از آن برای نشت یابی محیط های پر سر و صدا نیز استفاده کرد.
3- دستگاه نشت یاب نویز کوریلیتور (noise correlator)
این مدل از وسیله با استفاده از سیستم پردازش دیجیتال می تواند با دقت بسیار بالا و در شرایط محیطی مختلف، نشتی آب نقطه ای و محیطی را تشخیص دهد. پردازشگر این سیستم، قابلیت حذف پارازیت ها و نوسانات مشابه را دارد و این مسئله دقت این دستگاه نشت یابی را به شدت بالا می برد.
4- دستگاه نشت یاب رادیویی دیجیتال (logger system)
نشت یاب رادیویی که از آن به عنوان لاگر نیز یاد می شود، دارای یک سیستم آنالیز کننده رادیویی می باشد. این آنالیز کننده می تواند نشت آب در منطقه وسیعی مانند یک شهر را تشخیص داده و حتی میزان نشت آن را نیز مشخص کند. نشت یاب رادیویی دیجیتال بر روی شیر خط های آب قرار می گیرد تا کمترین میزان نویز را دریافت کند.
5- دستگاه نشت یاب تزریق گاز (Tracer gas)
این مدل دستگاه تشخیص ترکیدگی لوله که نسبت دیگر انواع آن محصول جدید تری می باشد، با استفاده از تزریق یک گاز بی اثر درون لوله ها، محل نشتی آب را پیدا می کند. با استفاده از این وسیله می توان حتی کمترین میزان نشت آب را نیز تشخیص داد.
چرا باید از دستگاه تشخیص ترکیدگی لوله استفاده کرد؟
دقت بسیار بالا و کاربری راحت اولین ویژگی هایی است که ما را به استفاده از این ابزار ترغیب می کند. دستگاه نشت یاب قادر است علاوه بر ترکیدگی لوله، ترک و شکستگی ها را نیز تشخیص دهد. با استفاده از این وسیله احتیاجی به تخریب سازی بیهوده و در نتیجه هزینه اضافی برای پیدا کردن محل دقیق نم و رطوبت نیست؛ در صورتی که در سایر روش های قدیمی و سنتی، لازم است که قسمتی از ساختمان را تخریب کرده تا محل آسیب دیدگی را پیدا کنیم.
تشخیص نشتی آب با دستگاه چقدر هزینه دارد؟
هزینه تشخیص محل ترکیدگی لوله و نشتی آب با دستگاه، به مسائل زیادی از قبیل جنس لوله ها، نوع لوله کشی، متراژ و مساحت مکان مورد نظر و … بستگی دارد و نمی توان قیمت ثابتی برای آن ارائه داد. اما به شما توصیه می کنیم با مراجعه به سایت فنی کارا، ماهرترین افراد در زمینه لوله کشی و تخلیه چاه را پیدا کنید و پس از مقایسه قیمت پیشنهادی توسط آن ها تصمیم گیری کنید.
دسته بندی شده در: تشخیص ترکیدگی لوله, مجله