از انواع داربست های مختلف زمانی استفاده می شود که نیاز به انجام کار در ارتفاع های بسیار بلند تر از محدوده قد انسان وجود دارد. در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی یکی از پرکاربرد ترین نوع داربست ها، یعنی داربست چکشی یا ستاره ای خواهیم پرداخت:
- داربست ستاره ای یا داربست چکشی چیست؟
- داربست ستاره ای از چه اجزائی تشکیل شده است؟
- مزیت های استفاده از داربست چکشی
استفاده از داربست ها از ابتدای قرن بیست و یکم بود که به صورت امروزی رواج پیدا کرد. در زمان های گذشته، در مصر و چین باستان نیز هنگام ساختن ساختمان های بلند، از سازه های موقتی به منظور دسترسی به تمامی نقاط ساختمان استفاده می کردند. داربست ها با توجه به نوع کاربردی که دارند در انواع مختلف فلزی، نمایشگاهی و … و با امکانات گوناگونی ساخته می شوند. یکی از مهم ترین نکاتی که باید در رابطه با داربست ها حتما در نظر داشته باشید، ایمنی داربست است.
داربست ستاره ای یا داربست چکشی چیست؟
علت نام گذاری این نوع داربست (چکشی) به این دلیل است که برای نصب کردن و جدا کردن قطعات آن باید از ضربه های چکش استفاده کرد و نیازی به استفاده از پیچ و مهره نیست. داربست ستاره ای دارای پایه های عمودی و مهار های افقی می باشد که در سایز و اندازه های مختلفی تولید می شوند. پایه های عمودی داربست چکشی را می توان با کمک پیچ های تنظیم کننده با توجه به ارتفاع های مختلف تنظیم کرد.
مهار های افقی داربست ستاره ای را نیز می توان به راحتی و با استفاده از ضربه های چکش نصب کرد. اتصال قطعات داربست چکشی با استفاده از پین و مغزی ها انجام می شود. از این نوع داربست می توان برای داربست بندی ساختمان و انواع سازه های بتنی در هر ارتفاعی استفاده کرد. تغییر ارتفاع داربست های ستاره ای، با استفاده از اضافه کردن و یا کم کردن تعداد میله و پایه های عمودی انجام می شود.
از داربست های چکشی معمولا در مواردی استفاده می شود که نیاز به بتن ریزی سقف با ضخامت زیاد وجود دارد. نصب داربست های ستاره ای بسیار سریع انجام شده و دقت بسیار بالایی دارد. اجاره داربست چکشی، یک روش بسیار به صرفه و اقتصادی برای کفراژبندی زیر سقف، دال بتنی و نمای بیرونی ساختمان ها می باشد. با استفاده از سیستم داربست چکشی می توان اشکال مختلف را با هر ارتفاعی ایجاد کرد. همچنین امکان ترکیب داربست ستاره ای با داربست های سنتی نیز وجود دارد.
داربست ستاره ای از چه اجزائی تشکیل شده است؟
به طور کلی می توان گفت اجزای همه داربست ها تا حدودی شبیه به هم می باشد. در ادامه اجزای داربست چکشی را برای شما نام خواهیم برد:
- پایه داربست
- کفشک یا پاشنه داربست
- مغزی داربست
- پین داربست
- مهار داربست
- پایه جک با قابلیت تنظیم
- سرجک یا پیچ تنظیم
مزیت های استفاده از داربست چکشی
مزیت های استفاده از داربست های ستاره ای، بسیار شبیه به داربست مثلثی می باشد. همانطور که گفته شد داربست های چکشی از طریق اتصال قطعات به شیوه منفصلی شکل می گیرد و اصطلاحا قفل شدن قطعه ها در یکدیگر با استفاده از ضربه صورت می گیرد. در ادامه به توضیح و بررسی برخی از مهم ترین مزایای داربست چکشی خواهیم پرداخت تا با ویژگی های این نوع داربست بیشتر آشنا شوید:
- از داربست ستاره ای می توان برای کفراژ بندی کردن سقف هایی که دارای قوس می باشند و یا غیر هم سطح هستند استفاده کرد.
- قطعات داربست های چکشی وزن کمی داشته و به همین دلیل جا به جا کردن و انتقال آن ها به راحتی انجام می شود.
- به منظور نصب و مونتاژ این نوع داربست احتیاجی به نیروی متخصص نیست و افراد عادی نیز می توانند این کار را انجام دهند.
- در استفاده از داربست ستاره ای محدودیتی برای ارتفاع وجود ندارد و نیازی به مهار بندی نمی باشد.
- برای مونتاژ کردن داربست های چکشی نیازی به ابزار هایی مانند آچار نیست و می توان این نوع داربست را به همان راحتی که نصب می شود باز کرد.
- یکی از مهم تریت مزیت های داربست ستاره ای، باربری بالا برای کفراژ بندی دال بتنی می باشد.
- از این نوع داربست می توان برای داربست بندی کردن تاسیسات پالایشگاهی، ساختمان ها و… استفاده کرد.
دسته بندی شده در: اجاره داربست, مجله