ارسال آگهی

روش غیرفعال کردن ایموبلایزر و قطعات به کار رفته در این سیستم

احتمال سرقت خودرو همواره برای صاحبان اتومبیل ها وجود داشته و اکثر افراد به دنبال روش های مطمئن برای بالا بردن امنیت وسیله نقلیه خود هستند. احتمالا بسیاری از شما در زمان مشاهده آپشن ها و ویژگی های خودرو های امروزی، سیستم ایموبلایزر را دیده باشید، که تا زمانی که سیستم ایموبلایزر غیر فعال نشده باشد، ماشین روشن نمی شود.

این سیستم برای خودرو هایی که در داخل ساخته می شوند یک ویژگی بسیار مفید و پیشرفته محسوب شده و قابلیت های زیادی دارد. اگر در یک جمله بخواهیم آن را تعریف کنیم میتوان سیستم ایموبلایزر را یک سیستم ضد سرقت پیشرفته نامید. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که سیستم ایموبلایزر چگونه کار میکند؟ و چطور میتوان سیستم ایموبلایزر را غیر فعال کرد؟ در این مطلب قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم.
سیستم ایموبلایزر چیست؟

اجزای سیستم ایموبلایزر

باز کردن درب خودرو و راه اندازی آن، زمانی که کلید خود را گم کرده اید، شاید برای شما کاری سخت محسوب شده و نیازمند به خدمات قفل و کلیدسازی شوید. اما برای سارقان حرفه ای کار نسبتا راحتی است و می توانند در زمان کوتاهی ماشین را به سرقت ببرند. به همین جهت باید برای امنیت وسیله نقلیه خود از سیستم های ضد سرقت استفاده کنید.

سیستم سوئیچ ایموبلایزر (Immobilizer) یک سیستم ضد سرقت محسوب شده و معمولا در خودرو های جدید استفاده می شود. سیستم ایموبلایزر یکی از جالب ترین سیستم هایی است که در خودرو ها نصب می شود و در صورت وجود آن، باید برای روشن کردن ماشین، سیستم ایموبلایزر را غیر فعال کرد. مکانیزم کاری آن بدین صورت است که با وجود قفل نرم افزاری که روی ECU انژکتور گذاشته می شود، مانع از روشن شدن خودرو خواهد شد و تا وقتی که این قفل نرم افزاری باز نشود، استارت زدن با سوئیچ حاصلی در پی نخواهد داشت و موتور روشن نمی شود.

کلید های خودرو هایی که مجهز به سیستم ایموبلایزر هستند، دو قسمت دارند: یک بورد الکترونیکی که وظیفه باز و بسته کردن درب های خودرو را به عهده دارد و مربوط به ریموت کنترل است. و دیگری یک قطعه کوچک است که نوعی چیپ حافظه محسوب می شود. یک آنتن ترانسپوندر که محل نصب آن در زیر فرمان و بر روی سوئیچ است، دارای بورد الکترونیکی و یک سیم پیچ است که می تواند میدان کوچک مغناطیسی ایجاد کند.
نحوه کار سیستم ایموبلایزر
زمانی که کلید داخل سوئیچ قرار میگیرد، چیپ حافظه ای که داخل کلید است، تحت تاثیر میدان مغناطیسی ترانسپوندر قرار میگیرد و فعال می شود. در این وضعیت آنتن، در یک ارتباط دو طرفه که با چیپ حافظه برقرار میکند. شروع به تبادل اطلاعات نموده و کدی که ما آن را به عنوان Access code یا کد پذیرش می شناسیم، از روی کلید خوانده یا بر روی آن ثبت نماید. تمام این عملیات در کسری از ثانیه انجام شده و راننده متوجه هیچکدام از آنها نمی شود.

در خودرو هایی که به سیستم ایموبلایزر مجهز هستند، یک چراغ چشمک زن قرمز به نشانه فعال بودن سیستم ایموبلایزر، داخل پنل خودرو یا هر بخش نمایان دیگری، نصب شده است.

غیرفعال کردن ایموبلایزر

تا زمانی که سیستم ایموبلایزر غیر فعال نشده باشد، خودرو روشن نمیشود. برای اینکه سیستم ایموبلایزر غیر فعال شود، به دو مورد نیاز است:

  • سوئیچ، تطابق فیزیکی با سوئیچ اصلی خودرو داشته باشد.
  • کد ذخیره شده در واحد مرکزی با کدی که ریموت می فرستد، یکسان باشد.

زمانی سیستم ایموبلایزر غیر فعال شده و از کار می افتد، که یک اتصال القایی بین سیستم و سوئیچ برقرار شود. و اگر هرکدام از این موارد محقق نشود، ایموبلایزر غیر فعال نمی شود و خودرو روشن نخواهد شد. در نمونه های پیشرفته تر سیستم ایموبلایزر، کد امنیتی بعد از هربار که قفل باز یا بسته می شود، تغییر کرده و با ریموت هماهنگ می شود. ضمن اینکه برای قفل مرکزی نیز از همین سیگنالی که کد دارد، استفاده می شود. در واقع قفل مرکزی تحت کنترل سیستم ایموبلایزر می باشد.

با توجه به ویژگی های سیستم ایموبلایزر، استفاده همزمان از این سیستم و دزدگیر ماشین، می تواند امنیت خودروی شما را تضمین کند.

دسته بندی شده در: کلیدسازی, مجله

ارسال نظر