آستر زدن فرآیندی که اصولا در نقاشی ساختمان کاربرد دارد و اگر این فرآیند انجام نشود، نقاشی و رنگ کاری ساختمان به درستی صورت نمی گیرد و کیفیت خوبی نخواهد داشت. آستر زدن دیوارها نه تنها باعث بهتر نشستن رنگ نهایی بر روی دیوار می شود که باعث بالا رفتن کیفیت رنگ آمیزی خانه نیز می شود.
با انجام آستر زدن بر روی دیوار کیفیت رنگی که بر روی دیوار می نشیند، بالا رفته و شما شاهد سطحی صاف و هموار خواهید بود. چرا که آستر زدن قدرت چسبندگی که رنگ باید بر روی دیوار داشته باشد را افزایش می دهد. با کمک آن حتی می توانید کابینت ها و سرامیک خانه را نیز رنگ کنید.
آستر زدن دیوار چیست؟
آستر زدن مرحله ای است که بعد از هموارسازی دیوار و پاک سازی بوسیله بتونه انجام می شود. آستر زنی قبل از آخرین مرحله رنگ آمیزی ساختمان انجام می شود و کمک می کند تا سطح دیوار یکدست شود. اگر آستر زنی با کیفیت بالایی انجام شود بعد از آن کافیست یک یا دو بار رنگ آمیزی انجام شود تا سطح دیوار به صورت یکدست و هموار درآید. در ساختار رنگ بیشتر از رنگ دانه ها استفاده شده است تا رنگ آمیزی کیفیت و زیبایی بیشتری داشته باشد.
ترکیب اصلی آستر ها اغلب از رزین می باشد به این دلیل که برای رنگ آمیزی نهایی پایه خوبی بوجود بیاورد و همچنین رنگ اصلی بتواند به خوبی بر روی این پایه بنشیند. از جمله رنگ هایی که به عنوان رنگ پایه می توان از آن استفاده کرد، آستر اکریلیک می باشد. رزینی که در این رنگ آستری وجود دارد، زیاد است همین امر کمک می کند تا رنگ نهایی به خوبی بر روی آن بنشیند. بعلاوه سرعت خشک شدن این نوع رنگ ها زیاد است بطورکه در عرض 15 تا 30 دقیقه خشک می شود به همین دلیل به سرعت می توانید رنگ آمیزی قسمت های مختلف منزل را انجام دهید.
مزایای آستر زدن دیوار چیست؟
آستر زدن دیوار مزایای زیادی دارد که به برخی از آنها در بالا اشاره شد ولی از دیگر مزایای آستر زدن می توان به موارد ذیل نیز اشاره کرد:
- صرفه جویی در زمان
- صرفه جویی در هزینه
- بالا بردن کیفیت نهایی رنگ آمیزی
- پوشانده شدن مناسب لکه ها
- فراهم نمودن امکان رنگ زدن هر چیزی
- بالا بردن دوام رنگ
ترکیباتی که در رنگ های آستری وجود دارد، به گونه ای است که باعث پوشش دادن سطوح مختلف می شود و این کار را به مناسب ترین شکل انجام می دهد. به همین دلیل زمانیکه سطح دیوار کاملا صاف و پوشیده باشد، به میزان کمتری لازم است تا رنگ نهایی مصرف شود و برای اینکه سطح کار یکدست و صاف باشد نیازی نیست که چندین بار رنگ زدن را انجام دهید. به همین دلیل توصیه می شود از رنگ آستری استفاده کنید که از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا در نهایت بتوانید با یک لایه آستر و یک لایه رنگ به نتیجه دلخواه برسید.
کاهش هزینه نقاشی ساختمان با استفاده از آستر زدن
همانطور که گفته شد اگر برای آستر زدن از موادی مرغوب و با کیفیت استفاده کنید، برای رنگ آمیزی نهایی با رنگ اصلی لازم نیست که این مرحله را چندین بار تکرار کنید و چون هزینه رنگ های آستری از رنگ اصلی کمتر می باشد، شما می توانید با استفاده از آستر زدن، میزان کمتری از رنگ اصلی را مصرف کنید به همین دلیل در کاهش هزینه های نهایی مربوط به رنگ آمیزی ساختمان توانسته اید صرفه جویی کرده باشید.
شاید در ظاهر هزینه ای که بابت خرید رنگ آستری می کنید، اضافه بنظر برسد ولی با توجه به اینکه قیمت این نوع رنگ ها از قیمت رنگ های اصلی که در نقاشی ساختمان به کار می روند کمتر می باشد، و در نهایت شما با آستری زدن نیاز کمتری به استفاده از رنگ اصلی خواهید داشت، در کاهش هزینه های نهایی که بایت رنگ آمیزی ساختمان خود پرداخته اید، صرفه جویی کرده اید.
بالا بردن کیفیت نقاشی
یکی دیگر از مزایای آستری زدن بالا بردن کیفیت نقاشی می باشد بدین نحو که شما می توانید با استفاده از مواد مرغوب و با کیفیت فرآیند آستر زدن دیوار را انجام دهید تا در نهایت با استفاده از رنگ آمیزی دیوار با رنگ اصلی بتوانید سطح کاری صاف و یکدست داشته باشید. دقت داشته باشید حتی اگر رنگ قبلی آبی و یا قرمز تیره هم باشد، اگر آستر زدن به خوبی انجام شده باشد، هیچ آثاری از رنگ قبلی باقی نمی ماند و نتیجه ای دلپذیر خواهید داشت.
پوشاندن لکه ها
لکه هایی مثل لکه ماژیک، آب، مداد رنگی و… را می توانید توسط آستر زدن از بین ببرید. در واقع اگر آستر زدن در این مواقع صورت نگیرد، این لکه ها به شکلی نا زیبا جلوه می دهند و سطح کار را یکدست نخواهند کرد. در این مواقع توصیه می شود حتما با آستری زدن سطح کار را یکدست کنید تا زحماتی که برای نقاشی دیوار می کشید، هدر نرود.
با استفاده از آستری زدن می توانید هر چیزی که مدنظرتان است را رنگ بزنید، مثلا برای رنگ زدن سطوح پلاستیکی که اصطلاحا لیز هستند، می توانید با استفاده از آستر زدن آن را به شکلی دلخواه رنگ آمیزی کنید. رنگ بر روی سطوح پلاستیکی چسبندگی لازم را ندارد که آستر زدن کمک می کند تا رنگ اصلی به راحتی بر روی سطح کار بنشیند. جالب است بدانید که با استفاده از آستر زدن می توانید حتی سطوح کاشی و سرامیک را نیز رنگ آمیزی کنید.
بالا بردن دوام رنگ
اگر می خواهید که نقاشی ساختمان شما با کیفیت بالا انجام شود و بعد از مدتی شاهد ترک خوردن و بالا آمدن رنگ و یا لایه لایه شدن آن نباشید، باید فرآیند آستر زدن را به خوبی انجام داده باشید تا این مشکلات بوجود نیاید. توصیه می شود حتما برای بالا بردن دوام و عمر رنگ آمیزی ساختمان حتما آستر زدن را با رنگ های مرغوب و با کیفیت بالا انجام دهید. آستر زدن نه تنها باعث صرفه جویی در هزینه ها در زمان نقاشی ساختمان می شود که در کاهش هزینه های بعدی که بعد از گذشت دو یا سه سال مجبور به پرداخت آن هستید نیز می گردد و شما لازم نیست بعد از مدتی مجددا منزلتان را نقاشی کنید.
دسته بندی شده در: نقاشی ساختمان, مجله